05 octombrie 2024

Prăjitură cu mere

 




Rețeta prăjiturii cu mere este simplă, cu ingrediente obișnuite: 3 ouă, 11 linguri de zahăr, 11 linguri de lapte, 11 linguri de ulei de floarea-soarelui, 1 pliculeț de amoniac stins cu puțină zeamă de lămâie. Se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă laptele, uleiul, amoniacul și, la sfârșit, făina. Aluatul se împarte în două și se întinde în două tăvi, peste hârtie de copt. Foile se coc timp de 5-7  minute la 175 de grade.

Separat, 10 mere se curăță de coajă și se taie mărunt în cubulețe. Se amestecă cu 4 linguri de zahăr și 100 de grame de unt. Se pun pe foc timp de 15 minute, amestecând pentru a nu se prinde de fundul cratiței. 50 ml de zeamă de lămâie se amestecă cu 2 linguri de amidon și se toarnă peste mere, amestecând energic. Se mai lasă pe foc până clocotește o dată.

Merele fierbinți se răstoarnă peste prima foaie, se acoperă cu a doua foaie și se presează ușor. Se lasă la închegat 4 ore. Se presară zahăr pudră vanilat pe deasupra și se taie în romburi. Este delicioasă și aromată, ca o zi frumoasă de toamnă.

Niciun comentariu: