vineri, 19 iulie 2013

Briose din branza de vaci cu caise - varianta dietetica

Pentru ca inca sunt la regim, am facut briose din branza de vaci cu  goji   dar si cu caise, special pentru sotul meu.

Asadar, cantitatea este mare pentru ca am facut mai multe 


 750 g branza dietetica Lacteea
2 iaurturi dietetice Pilos  de 150 g
o cutie branza Ehrman de 250 g
2 plicuri budinca de vanilie de la dr.Oetker
5 linguri indulcitor Clio pudra
1 praf de copt
6 oua
4 linguri goji
esenta de rom si vanilie 
4 linguri tarate Psyllium
caise coapte , jumatati
Foarte simplu de facut :  goji se hidrateaza cam 15 minute in apa cu un pic de esenta de rom
Toate ingredientele se amesteca si se omogenizeaza bine, se amesteca si cu goji si se pun in formele de briose. Peste ele se pun si caisele desfacute in jumatate, cu partea bombata in sus .
Se coc cam  45 de minute la foc potrivit si nu se deschide cuptorul 25 de minute.
Se lasa se sa se raceasca putin  si abia dupa aceea se scot din  forme.

Sunt bune si usor de facut  , sunt pe lista dulciurilor dietetice pe care le fac frecvent. 






Macrou marinat la rece



De cand am invatat   sa fac acest macrou marinat (reteta originala vine de la  Mamy Viorica si Doina Paula  - doua doamne minunate ), nu imi lipseste din frigider acest fel de mancare, este foarte gustos , te poti baza oricand pe o bucatica din asta de peste, daca vrei sa iti potolesti foamea.
Am modificat putin reteta, dupa gustul meu.
Astfel ,se  pregatesc  6 bucati de macrou : se  curata , se spala si se taie  in rondele cam de 2 cm. Eu le tamponez usor cu servet de bucatarie, ca sa fie mai uscate.

Separat, 5 cepe mari de taie rondele subtiri . Intr-o cutie ermetica se incepe asezarea  marinatei astfel se incepe cu un rand de ceapa, se aseaza apoi un rand de peste (bucatile asezate destul de inghesuit). Ultimul rand trebuie sa fie ceapa. 

Separat, 350 ml otet de vin (eu am avut rosu) , se amesteca cu 700 ml de apa, o lingura de sare, 4 foi de dafin, boabe de piper, o lingurita de piper macinat si o jumatate de lingurita de pudra de chili. Toate acestea de fierb , se lasa la racit si apoi se  rastoarna peste  ceapa ,se inchide ermetic cutia si se da la frigider pentru 3-4 zile, dupa  care se poate consuma.


Este foarte gustos pestele preparat asa si tine cam o saptamana.