Blatul a iesit foarte pufos si s-a insiropat tare bine.
Crema am facut-o foarte simplu: 2 oua intregi , 1 lingura de sirop din compot si 140 g de zahar le-am batut intr-un lighenas de inox , asezat pe un vas cu apa ce cloclotea, timp de 10 minute. Cind a capatat consistenta unei smintini, am dat deoparte si am pus 50 g de cacao neagra cernuta, am amestecat bine si am lasat la racit. Cind a ajuns la temperatura la care pui degetul si nu te frigi, se pune 250 g de unt moale, care a stat in bucatarie si se bate cu telul numai in unt, pina ce incorporeaza toata crema din jurul lui, devenind astfel o crema foarte fina si gustoasa. Chiar daca este molcuta, data la rece se va intari foarte frumos. Aceasta crema este ideal sa o pui pe tort imediat ce ai facut-o, ca ea sa se intareasca direct la locul ei.
Asamblarea torului, foarte simpla: blatul l-am taiat in 3, prima foaie am insiropat-o bine, am pus crema, peste crema un strat de caise din compot si apoi iar crema, urmatoarea foaie la fel si la urma capacul, pe care l-am insiropat din interior spre exterior. Pentru ca a fost suficienta crema, nu am mai pus glazura ci am imbracat tortul in crema iar pentru decor am folosit doar fulgi de migdale care sunt si gustosi si simplu de folosit.
Aspectul tortului nu atinge nici pe departe perfectiunea torturilor din cofetarie insa gustul lui , combinatia de blat pufos insiropat , caise aromate si ciocolata , bate de departe gustul torturilor din pravalie.
Asta a fost la capitolul dulciuri iar la capitolul mincare, a fost la fel de simplu, fara pretentii, dupa pofta , la fiecare sarbatoare:
friptura de curcan
crap la gratar cu garnitura de orez picant