Clătite dospite
300 ml lapte, 300 ml bere blondă, 10 grame drojdie proaspătă, 3 ouă, sare, 1 vârf de cuțit de turmeric, 1 lingură de smântână fermentată, 15 ml ulei de floarea-soarelui, 1 lingură de rom, 300 de grame de făină albă.
Toate aceste ingrediente se pun în blender, cu excepția făinii. Se mixează timp de 30 de secunde, apoi se adaugă făina. Aluatul trebuie să fie omogen și să curgă, dar să nu fie foarte fluid. Dacă este necesar, se mai adaugă făină sau se diluează cu lapte. Se acoperă vasul și se lasă la dospit timp de 1 oră.
O tigaie antiaderentă pentru clătite se încălzește bine și se începe coacerea clătitelor. Datorită drojdiei, clătitele ies dantelate, puțin mai groase decât cele obișnuite și foarte, foarte fragede. Chiar dacă sunt mai groase, se coc bine la foc potrivit și se rumenesc frumos.
Se pot umple cu diverse gemuri, devenind extrem de gustoase. Umplutura pătrunde prin toată dantela și clătitele devin foarte suculente.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu