marți, 19 septembrie 2017

Piure de linte rosie, cu pasta de susan si usturoi

 



Azi, mancare simpla . Piure de linte rosie, aromat si deosebit de gustos. L-am facut moale, ca sa poata fi mancat cu paine integrala, facuta in casa . 
Asadar, 300 g de linte rosie  le-am spalat bine si le-am pus in apa rece. 

In acest timp, o ceapa rosie mare, am taiat-o marunt si am calit-o in 2 linguri ulei de masline . 

Apoi, am tocat marunt 3 morcovi si 1 patrunjel radacina  si am pus peste ceapa 

si peste toate acestea, am pus 2 gogosari maruntiti in tocator .
Am calit usor si am pus 1 cana de apa fierbinte, sare, piper, boia de ardei afumata,cimbru ,  boia de ardei iute si o foaie de dafin. 

A clocotit de 2 ori, am adaugat  lintea si am pus  apa pana ce a acoperit-o bine si apoi a fiert 15 minute in oala cu presiune . 
6 catei de usturoi maruntiti am frecat cu sare si putin ulei de masline, am pus 2 lingurite de pasta de susan si apoi, impreuna cu lintea, le-am omogenizat in blender. 
A iesit un piure cremos si gustos, ca o smantana mai groasa.Cand se raceste, se ingroasa si mai tare.   Acuma, daca se pune mai multa apa, iese o minunata supa-crema de linte iar daca se pune mai putina  apa, iese un piure extraordinar, care poate fi mancat simplu, cu muraturi  ori salata , sau, poate fi o garnitura grozava langa chiftele, carnati sau ceva friptura. 


Niciun comentariu: