miercuri, 29 martie 2017

Spanac cu ardei copti



 


Este primavara, deja spanacul este numai bun de cules si de mancat.
Azi, o mancare simpla, de spanac cu ardei copti.
Spanacul proaspat cules. se spala bine
O ceapa alba se toaca marunt si se caleste in putin ulei de masline


se adauga spanacul rupt in bucati 


se caleste  si apoi se toaca(macina ) impreuna cu ceapa 


apoi se adauga o cana de bulion 



si, la urma, ardeii copti tocmai scosi din congelator


Se potriveste de sare si piper si se lasa  pe foc pana ce  se evapora tot lichidul. La sfarsit, se adauga 2 catei de usturoi tocati marunt, se acopera si se lasa asa  10 minute.
Poate fi o mancare simpla, gustoasa, cu o felie de paine neagra alaturi sau poate fi o garnitura  grozava la o friptura.

Daca este consumata la varianta simpla, se poate razui pe deasupa telemea maturata.


Niciun comentariu: