03 decembrie 2016

Cuiburi de cartofi cu miez iute




Pentru că am primit cartofi de la țară, cu gust adevărat, am făcut un piure obișnuit, cu lapte, unt și sare. A fost cam mult, așa că a rămas o porție și pentru reciclare.

Peste cartofii răciți, am adăugat 2 ouă și am omogenizat. Am pus compoziția într-un poș cu un dui în formă de stea și am făcut rondele înalte pe hârtie de copt. Am uns rondelele cu ou și le-am pus la cuptor pentru 15 minute.

Separat, am călit o ceapă mică, tăiată mărunt, într-o lingură de ulei, iar peste ea am adăugat aproximativ 10 ciuperci champignon, tăiate mărunt. Am condimentat cu sare, piper și boia iute, iar la final am adăugat 2 linguri de ketchup făcut în casă. Am lăsat compoziția să se răcească, apoi am amestecat-o cu un ou.

Am tăiat câteva feliuțe de cârnați prăjiți.

Am scos tava din cuptor, iar în mijlocul fiecărei rondele am pus o feliuță de cârnați și, deasupra, am adăugat cu lingurița din umplutura de ciuperci. Am mai dat tava la cuptor pentru alte 15 minute.

Au ieșit foarte gustoase, decorative și picante aceste "cuiburi". Reciclarea a fost un succes!



Niciun comentariu: