Este vremea dovleacului, acum, cand l-a prins frigul si este deja dulce. Ieftin, sanatos si gustos, in diverse variante, un dulce minunat pentru dieta. De multe ori se coace dovleac mai mult decat ar trebui si atunci, trebuie facut ceva cu surplusul.
Astazi, din surplus, niste fursecuri minunate, caramelizate la suprafata, cu un gust ce aduce aminte usor de turta dulce. Vedeta este scortisoara, care da o aroma deosebita.
Asadar, din dovleacul copt se face un piure (cam 1 kg) ,se pune indulcitor dupa gust, cam 200 de grame de iaurt dietetic , 2 oua, 2 linguri de tarate de psyllium, 2 linguri de amidon alimentar, scortisoara, 1 varf de cutit de praf de copt si 6 linguri de tarate de ovaz. Se lasa aluatul sa stea vreo 15 minute, sa se umfle taratele si apoi, se fac fursecurile direct pe hartie de copt din tava.
Stau in cuptor, la 200 de grade, timp de 35 de minute, pana ce se caramelizeaza pe deasupra. Cresc frumos, isi pastreaza forma initiala si sunt excelente la gust, tocmai bune de rontait la gura sobei, acum, cand este frig afara si ti-ar trebui ceva bun.
2 comentarii:
Cat de bine arata.Imi plac
Mihaela, sunt pline de tarate, asa ca, iarna asta o sa faca parte des din meniu !
Trimiteți un comentariu