sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Ciocolata de casa dietetica

Uneori, vrei ceva dulce, pur si simplu. Am tot vazut la fetele care tin dieta ca si-au facut  ciocolata, arata extraordinar de tentant.  Desi am tinut dieta multa vreme, niciodata nu am facut ciocolata in casa. Avand ceva treaba in Kaufland, mi-au picat ochii pe laptele praf dietetic , in urma cu o luna. L-am pus in camara si am uitat de el. Mi-am amintit acum, de dimineata, cand ma gandeam ca ar fi buna o bucatica de ceva dulce la cafea. Dupa reteta Oanei Camacho, am zis ca ar trebui sa fac si eu, macar sa incerc, dar nu asa de elaborata ca a ei, cu straturi distincte, ca nu am avut vreme, trebuia sa plec de acasa.
Asadar, 6 linguri de lapte praf dietetic am amestecat cu 3 lingurite de cacao dietetica  , cu 1 lingurita de indulcitor  si putina esenta de vanilie. Am  turnat apoi cam 120 ml de apa fierbinte si am pus totul intr-un blender mic, care a omogenizat perfect totul. Am rasturnat totul intr-o tava de plastic  tapetat cu folie de platisc, am nivelat si am pus la congelator.
Separat, alte 3 linguri de lapte praf, amestecat cu putin indulcitor (aici depinde cat de dulce vrei sa faci ciocolata ) si un pic de esenta de menta, amestecate toate cu 70 ml de apa fierbinte, omogenizate toate tot in blenderul mic.  Am rasturnat si ciocolata alba peste cea neagra, am facut santuri cu lingura  in cea neagra ca sa intrepatrunda cu cea alba si am dat la congelator pentru cateva ore.
S-a intarit frumos, am desfacut-o de pe folia de plastic si am taiat-o bucatele.
Probabil ca , de acum inainte,  descoperind gustul, voi avea asa ceva in permanenta in congelator .



Gustul este foarte bun, daca ne gandim ca este dietetica. Probabil ca data viitoare imi voi aloca suficient timp, sa o fac si eu in straturi, cu aspect deosebit.
De data asta, gustul bate aspectul, fara doar si poate.

4 comentarii:

Anonim spunea...

E ca o inghetata, se tine doar la congelator?

Daniela spunea...

Eu o tin in congelator, la cald se inmoaie .

Mari spunea...

După ce stă un timp la congelator, stă foarte bine în frigider. E ff bună!

Daniela spunea...

Da, da , este un dulce delicios ,Mari !