10 iulie 2014

Fasole verde scazuta, cu carne de gaina - varianta dietetica




E vremea pentru fasole verde, aromata si gustoasa !
Ingredientele sunt putine si la indemana : o gaina (mai mult gainuta  ca nu a avut decat 1,2 kilograme ), la care  i-am dat jos  pielea, am taiat-o bucati potrivite pe care le-am pus intr-o tigaie de teflon bine infierbantata. 
Imediat a inceput sa sfaraie  si sa  se topeasca  toata grasimea ce a fost sub piele si se tot intorc bucatile pana ce se rumenesc .

 Daca lasa multa grasime, trebuie scursa si, peste carne, am pus ceapa tocata  si  zarzavat  macinat (asta insemnand  morcov, patrunjel, ardei gras, gogosar si rosie )

se potriveste de sare, piper, boia de ardei iute , se acopera carnea cu apa fierbinte si se lasa la fiert. Ideal este sa  rasturnati totul  in oala sub presiune si acolo sa  fiarba 30 de minute. Dupa ce carnea este fiarta, se  rastoarna intr-o cratita cu gura larga ( este importanta largimea  cratitei, pentru ca sa scada repede  lichidul ) si se adauga fasolea verde . Eu am pus  fasole din borcan , inca mai am de anul trecut. 

Se mai pune o cana de  suc de rosii  si se  lasa la fiert pana ce scade zeama  si ce ramane este mai consistenta , ca un sos . 
La sfarsit, dupa ce mancarea este gata , se aromeaza cu  frunze de telina tocate . 
Este extraordinar de gustoasa, gaina i-a dat un gust savuros, se poate manca linistit si la dieta, nu este grasa, nu are adaosuri de faina la sos, nu are smantana....deci, este buna, buna . 

Niciun comentariu: