17 noiembrie 2013

Bunatati de wekend

Daca e sfarsit de saptamana, este relaxare si , daca e asa, asta vine odata cu bunatatile din bucatarie. 
Asadar, o  tarta cu spanac, de data asta fara oua pe deasupra, , ca sa nu exageram. Aluatul, deja il stie toata lumea : faina integrala, apa, sare, drojdie si o lingurita de ulei de masline. Umplutura, spanac oparit, tocat marunt amestecat cu oua si branza, Am pus deasupra seminte de susan, sa mai ascunda culoarea negruta a aluatului. 

Este varianta mai saraca a tartei acesteia, dar, la fel de buna , adaptata momentului. 
Acum , prajitura de branza de vaci, goji si visine , care, a iesit o prajitura acra de-a binelea, ca tare m-am zgarcit la dulce. 
Reteta, cea de aici, simpla si buna, gustoasa , taman buna pentru sfarsit de saptamana. Plusul il reprezinta doar visinele, congelate, la care le-am scos samburii  inainte de se decongela si le-am pus direct in aluat.

2 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Vreau din fiecare,asa sa stii!Pup!

Daniela spunea...

Mihaela, pe riscul tau! Astea sunt negrute, abunda in tarate, esti sigura ? Fata de pufoseniile tale albe .......
Te pup cu drag !