15 mai 2013
Rulouri din piept de pui umplute cu ficatei
Au avut mare trecere rulourile astea de pui, acum, cand sunt legume proaspete de sezon (ridichi, ceapa verde ) .
Am portionat si batut pieptul de pui intre 2 folii, usor, ca sa nu se rupa .
Am presarat cu sare si piper .
Am tocat marunt o ceapa rosie mica si 3 catei de usturoi si am pus totul intr-o tigaie antiderenta. Cand s-au calit putin, mai mult infierbantat, am pus peste o cana de suc de rosii facut in casa, sare, piper , un ardei gras rosu macinat si un pic de boia iute. Dupa ce a dat un clocot, am pus ficateii de pui taiati in bucati mici si am lasat la inabusit, pana ce nu a mai fost deloc lichid si a scazut foarte bine.
Am pus cate o lingura de umplutura in mijlocul bucatii de piept, am rulat cu grija si le-am pus intr-o tavita de silicon (ca acelea pentru cozonac ) aliniate, asa, ca sarmalutele, putintel inghesuite. Aranjarea lor in felul acesta a facut ca rulourile sa prinda contur frumos, fara a mai fi nevoie sa fie prinse cu scobitori sau legate cu ata ca sa isi pastreze forma .Am pus o jumatate de cana de apa peste rulouri, am presarat cu cimbru si am dat la cuptor pentru 50 de minute.
Au iesit minunate ca si gust, usor condimentate,numai bune de mancat cu legume !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
6 comentarii:
Daniela, ce pofta mi-ai facut! In acest weekend o sa le fac si eu, cu siguranta. Sunt convinsa ca sunt delicioase!
Mmmmm,ce bune sunt!!!
Excelente !!! Cu spanac alaturi cred ca sunt o nebunie....
Felicitari !
Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !
Sidy, te poftesc cu drag la o portie!
Lulu, da o fuga pana la Cluj si savuram impreuna o portie !
Doina, sunt bune si usor de facut, iti doresc spor!
Trimiteți un comentariu