01 decembrie 2011

Fursecuri pentru Mos Craciun



Din categoria  fursecuri  pentru  Craciun, interesante si aspectuoase  sunt cele  facute cu forme(stea, bradut, ciuperca, clopotel,ratusca,floare), pictate apoi   multicolor!

Aluatul este simplu: 300 g de faina, 200 g unt, 100g zahar pudra, 2 galbenusuri, un varf de cutit de sare. Toate se amesteca  in urmatoarea ordine : untul moale cu sarea si zaharul pudra, galbenusurile pe rand si la urma faina. 
Aluatul doar se amesteca, fara sa se framante si se lasa la rece cam 1 ora.  Apoi se  ia cate o bucata, se intinde cu sucitorul, se decupeaza  cu formele trecute prin faina, se pun in tava tapetata cu hartie si se coc  20 de minute.
Dupa ce s-au racit, se glazureaza cu ciocolata (alba, neagra) peste care se pun bombonele sau  alte decoratiuni.
Pentru aceste fursecuri e bine sa ai alaturi copii care sunt plini de imaginatie si de voie buna !!!
Oricum ar fi , sunt tentante pentru copilasii colindatori,pentru  ca sunt colorate si bune!

3 comentarii:

In bucatarie la Sidy spunea...

Eheeeeeeeee...cineva se pregateste sa trimita pachet departe, departe...
Spor la munca soro si sa iei o cutie cat de mare !
Weekend linistit sa ai impreuna cu Ion ....va tzuc !

Lubita Iancu spunea...

Wow,ce de prajiturele aici,ma primesti cu colindul???pupici!

Daniela spunea...

Sidy.Lulu. haideti la colindat ca acusica ma apuc de facut prajiturele, numai sa veniti !!!
Va pup si eu cu drag !