sâmbătă, 18 februarie 2012

Pranz de iarna

Este frig si inca merge  mincarea un pic mai grasa asa ca, pentru acest wekend, pranzul este compus din :
- paine  de casa facuta cu faina de secara si seminte de in

- friptura la ceaun sau , daca vreti, tochitura  cu carne de porc si carnati afumati



si,omniprezentele  muraturi asortate




Deci, poftiti la masa !!!

14 comentarii:

Alexandrina spunea...

Multumesc pentru invitatie, am sosit!

Kisildi spunea...

Painea aia e bestiala! In ce cuptor l-ai copt?

Daniela spunea...

Alexandrina, esti binevenita cu drag !

Daniela spunea...

Ildiko, in cuptorul normal de aragaz am copt painea dar avind si faina de secara, iese exceptionala:foarte crocanta la exterior si moale si minunata la interior, usoara ca fulgul!

DiaMar-bucataria galbena spunea...

Daca ne-ai facut asa o invitatie imbietoare,nu puteam lipsi.Te pup!

Daniela spunea...

Dia, hai ,draguta mea, ca te astept cu drag si dor !!!!

Sidy spunea...

Palinca o dau eu daca ma lasi sa-mi inmoi un colt de piine in sosul fripturii....
sa va fie de bine.
Va tzuc ct drag pe amandoi !

Daniela spunea...

Ia-l pe Vali si haideti, ca va astept !!!

Mari spunea...

Vad ca ai alti invitati la masa. Vin eu alta data.
Pupici!

Daniela spunea...

Mariana, ia-l pe Scarlat si hai si tu, este loc, este belsug, haidati!

Lulu spunea...

Vaaai Daniela ce mi-ai facut???!!!!!friptura ca friptura dar cand am vazut pepenii,sa mor aici nu alta ceva;de ce nu stai mai aproape???
felicitari si te pup!!

Daniela spunea...

Lulu draga, lasa ca vine Costel acasa si veniti impreuna la o portie autentica !!!!

Mare Maria spunea...

Bine te-am gasit,draga Daniela!Imi place mult ce am gasit la tine pe blog:)!Tatal meu era(!)din Bacau si el ne desfata(cand traia) cu muraturi la fel ca si ale tale....erau senzationale de bune!!Revin in minte amintiri placute ale copilarie:)si lui ii placeau la nebunie pepenii murti, gogonelele...si toti ardelenii erau pe spate...(!)dupa muraturile puse de el:)Felicitari inca o data! Pupici:X

Daniela spunea...

Maria, bine ai venit in bucataria mea !
Multumesc frumos de aprecieri, esti deosebit de draguta !
Ai dreptate, ardelenii nu fac muraturile asa, ei le fac in mare parte cu otet! Si eu, la rindul meu , am mare succes cu muraturile mele care au ajuns internationale, calatoresc in galeata pina ce ajung la copiii mei in Bruxelles!
Te pup si eu !