Aluatul este unul simplu:
- 1 kilogram de faina se cerne de doua ori.
- 50 grame de drojdie proaspata se freaca cu 1 lingurita de zahar pudra, pana ce se lichefiaza, apoi se amesteca cu 100 ml apa calduta.
- se face o adancitura in aluat si se pune acolo amestecul de drojdie, se presara putina faina si se amesteca. Se acopera ligheanul cu o folie si se lasa sa creasca putin maiaua din mijloc , cam 10 minute .
- se amesteca bine maiaua cu restul fainii, se mai adauga 400 ml de apa calduta si se amesteca bine
-intr-un pahar, 100 ml de apa calduta se amesteca cu 1 lingurita cu varf de sare si se amesteca totul cu aluatul, pana la omogenizare .
- se framanta aluatul cam 10 minute, cu mainile inmuiate in ulei de floarea soarelui(cam 50 ml in total).
- se inveleste ligheanul cu o folie si se lasa la crescut 30 minute.
-se scoate aluatul crescut si se portioneaza in 8 bucati egale .
-bucatile se aplatizeaza cu mainile si se impatura in 3, dupa care se ruleaza strans, sub forma de rulou.
-se da forma de bila rotunda rulourilor de aluat si , cu un sucitor, se fac turtele
-se unde o folie cu ulei si se pun turtele pe ea si se lasa la crescut vreme de 30 minute
- se infierbanta tigaia, se ia turta crecuta si se pune in tigaia fierbinte si neunsa , cu partea de deasupra in jos.
-se acopera imediat cu capac si se lasa la foc mic pana ce se coace, pe amandoua partile .
Eu am copt la 4 tigai odata, ca sa am spor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu