28 septembrie 2024

Ciuperci brune, cu unt , rozmarin si usturoi

Ne plac ciupercile, indiferent de formă sau culoare. Astăzi, le-a venit rândul ciupercilor brune – deosebite ca gust și aspect, simple și delicioase.

Așadar, 1 kg de ciuperci brune, bine curățate (nu spălate – acolo unde a fost necesar, am folosit cuțitul pentru a le curăța), tăiate în două, au fost puse într-o tigaie antiaderentă, cu 30 g unt tăiat în bucățele.

Când s-a topit untul, am amestecat bine și am adăugat sare. Am mai lăsat ciupercile pe foc timp de 5 minute, după care am adăugat o mână de usturoi verde, tăiat mărunt. Ciupercile deja s-au înmuiat mult de la sare și se scaldă acum într-un sos de unt și zeamă proprie. Acesta este momentul în care am adăugat rozmarinul, proaspăt cules din grădină. Desfăcut în ace subțiri, l-am împrăștiat peste ciuperci și am amestecat bine. După aceea, am luat tigaia de pe foc, am adăugat un cățel de usturoi tăiat mărunt și am pus capacul. Le-am lăsat astfel timp de aproximativ 10 minute.

Sunt extraordinare la gust. Ciupercile acționează ca un burete, absorbând aroma minunată de unt, în timp ce sarea le-a înmuiat ușor, iar rozmarinul și usturoiul le-au oferit o savoare desăvârșită.

Poftiți la masă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu