28 februarie 2011

PRAJITURA CU MERE CU FOI

Este buna si gustoasa, aspectuoasa, merge si ca tort, merge oricum !
Pentru asta avem nevoie de  3 oua, 11 linguri de ulei, 11 linguri de zahar, 11 linguri  de lapte, 400  g faina alba  superioara si   1 pliculet cu  amoniu de la  Dr. Oetker, stins cu  o lingurita de otet . Toate ingredientele se amesteca , se imparte aluatul in 3 si se coc  3 foi pe  fundul   unei tavi sau intr-o tava cu perete de max. 1 cm inaltime. Tava se unge generos  cu ulei si  se  intinde aluatul cu mina pentru  ca  este destul de moale. Timpul de coacere este de  5 minute pentru fiecare foaie iar dupa ce s-a copt, se  desprinde de tava cu ajutorul unui cutit lung si lat si se lasa foaia sa alunece pe platou.
Pentru umplutura, avem nevoie de 2 kg de mere rosii si zemoase,  200 g zahar, 5 linguri de gris, o cana de apa si scortisoara macinata . 
Merele curatate si rase se amesteca cu   zaharul, scortisoara si  apa si  se pun la foc  pentru 10  minute dupa care se adauga grisul in ploaie, se amesteca bine si  se da  deoparte. 
Constructia prajiturii este foarte simpla: peste  prima foaie se  desarta  jumatate din cantitatea de mere (umplutura se pune fierbinte  intre foi) , se aseaza  iar o foaie, se apasa putin, se desarta  cealalta jumatate din cantitatea de mere si  se pune  ultima foaie. 
Se preseaza putin si se  pudreaza . Prajitura  trebuie sa stea cel putin 8  ore ca sa se fragezeasca foile.



Este delicioasa,  asa ca , poftiti ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu