01 martie 2011
MANCARE DE FASOLE VERDE CU PIEPT DE CURCAN
Foarte buna, rapida si usoara !
Pentru asta avem nevoie de : 1 ceapa (eu pun rosie ca este mai dulce si mai gustoasa) , cam 400 g file piept de curcan, fasole verde ( la vremea asta doar la borcan, pusa din toamna doar cu apa si cu frunze de telina ) , 2 ardei grasi rosii ( la fel, pusi la congelator taiati), 4 linguri de bulion, 6 catei de usturoi, o lingura de faina,sare, piper,ulei, patrunjel verde.
Se pune ceapa la calit intr-o lingura de ulei , se adauga carnea taiata cubulete, se amesteca pana cand carnea devine alba si frumoasa, se pun ardeii rosii, condimentele , o cana de apa si se da un clocot. , apoi punem fasolea verde si se lasa la fiert cam 10 minute.
Separat, se desface faina (cine este la dieta, inlocuieste faina cu amidon alimentar ) cu apa rece, se trece prin strecuratoare, se amesteca bine cu bulionul si se pune peste mancare, amestecandu-se continuu pana ce se ingroasa.
Atunci se da la o parte, se aromeaza cu usturoi pisat si patrunjel verde si se lasa acoperit vasul inca 10 minute.
Vreau si eu o portie ca tare fain mai arataaaaa...
RăspundețiȘtergereTocmai ai zis ca esti la regim, ia pofteste matale !
RăspundețiȘtergereAm incercat si eu azi sa fac. Te anunt la final sa iti spun cum a iesit! :) Anyway, buna ideea ;)
RăspundețiȘtergereA iesit foarte bine. Multumesc de reteta :)
RăspundețiȘtergereAdina, ma bucur ca ti-a iesit reteta si ca iti place !!!
RăspundețiȘtergere