02 martie 2011

GUGULUF CU PORTOCALE

Foarte bun ca si gust, aromat  si aspectuos, guguluful  mi se pare o  prajitura  excelenta  pentru  facut  cadou  (in loc de tort)  dar si  pentru  ai casei, mai ales cu o  cafea alaturi !
Este  usor de facut si foarte  rapid !
Avem nevoie  de  125 g unt, 3 oua, 200 g zahar, 1 praf de copt ,sucul de la 1/2 de portocala, coaja rasa  de la 1 portocala,100 ml lapte si  200 g faina  .
Albusurile se bat  spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile , coaja si  zeama de portocale,  untul topit dar rece, laptele si  la urma, faina  cernuta impreuna cu praful de copt. Totul se omogenizeaza prin rasturnare si se desarta rapid in forma de guguluf, se da la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute(25 de minute nu se  deschide cuptorul ) .
Dupa ce s-a copt, se pune la racit pe un grilaj . Cind este rece, se  glazureaza cu  ciocolata, se orneaza cu putina ciocolata  alba razuita si  foarte, foarte putina coaja rasa de portocale    si  se lasa la  intarit glazura.
La felia taiata se imbina foarte bine gustul de  la glazura de ciocolata cu  aroma si gustul de portocale , este delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu