27 februarie 2011
TORT CU IAURT
Mi se pare ca acest tort este ideal pentru cine nu iubeste prajiturile foarte dulci !
Un pachet de 300 de g de biscuiti simpli au fost macinati, amestecati cu 200 g unt , asezati in tava si dati la cuptor pentru 5 minute.
Crema este facuta din 500 g de iaurt de bivolita de la Napolact, amestecat cu 200 ml de frisca lichida, 200 g de zahar si , la sfirsit , 4 foi de gelatina dizolvate in 50 ml de apa.
Fructele din tort ar fi trebuit sa fie proaspete dar cum este iarna si capsunile proaspete au gust de nimic, atunci am fiert 3 pere (curatate si taiate cubulete ) in 300 ml de vin rosu si 2 linguri de zahar (ele s-au colorat foarte frumos si au un gust deosebit de vin ) .
Tortul l-am aranjat intr-o tava rotunda cu pereti detasabili, pe fundul careia am pus deja biscuitii si au prins putina crusta in cuptor. Am pus peste biscuiti un rind de crema de iaurt, un rind de pere , inca un strat de crema si la urma am decorat cu perele ramase.
Trebuie sa stea la rece minimum 5 ore, timp in care gelatina incheaga perfect crema.
Este foarte aspectuos, usor de facut iar gustul acrisor al iaurtului de bivolita se imbina pefect cu gustul perelor fierte in vin !
Ai venit cu alta ispita.
RăspundețiȘtergereImi place cum arata si daca e acrisor, e ok.
Am sa-l incerc si pe asta!
Linistita poti sa il incerci, este tare bun !
RăspundețiȘtergere