09 octombrie 2024

Pogăcele fragede cu unt și cașcaval



Sunt excepționale și foarte spornice. O porție înseamnă două tăvi mari de aragaz, aproximativ 100 de bucăți.

Așadar, ingredientele sunt acestea:

  • 500 g făină
  • 250 g unt
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g smântână fermentată cu minim 20% grăsime 
  • 2 lingurițe sare (rețeta originală are 3 lingurițe)
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 1 linguriță zahăr
  • 100 g cașcaval ras
  • 1 vârf de cuțit de turmeric (doar pentru o culoare deosebită)

Mod de preparare:
Făina se amestecă bine cu untul, apoi se adaugă sarea, gălbenușurile, zahărul, cașcavalul ras și, la final, smântâna în care s-a dizolvat drojdia. Aluatul se omogenizează și se pune la frigider peste noapte, învelit în folie alimentară.

A doua zi, se întinde într-o foaie subțire, de aproximativ 0,5 cm, și se taie cu o formă metalică rotundă. Se coc la 180°C timp de 25-30 de minute, până ce se rumenesc. Cresc foarte frumos la copt și nu este nevoie să le ungi cu nimic pe deasupra.

Sunt delicioase, fragede și merg de minune lângă un pahar de bere sau de vin. Ambalate corect în cutie de carton, pot fi păstrate cel puțin o săptămână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu