Nu imi apartine reteta, am primit-o de la o doamna deosebita, doamna Lidia, care m-a asigurat de bunatatea si fragezimea lor. Chiar asa este, sunt exceptionale, spornice, o portie inseamna doua tavi mari de aragaz, cam 100 de bucati.
Asadar, ingredientele sunt acestea :
- 500 grame faina
- 250 grame unt
- 2 galbenusuri
- 200 g smantana
- 2 lingurite sare (reteta originala e cu 3 lingurite )
- 20 grame drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 100 cascaval razuit
- 1 varf de cutit de turmeric (asta doar pentru o culoare deosebita).
Se prepara aluatul astfel : faina se amesteca bine cu untul, se pune sarea, galbenusurile , zaharul, cascavalul razuit si , la urma se pune smantana in care s-a dizolvat drojdia. Aluatul se omogenizeaza si se pune la frigider peste noapte, invelit in folie.
A doua zi, se intinde in foaie subtire de 0,5 cm si se taie cu forma de pogacele. Se coc la 180 de grade, timp de 25-30 de minute, pana ce se rumenesc. Cresc foarte frumos la copt si nu le-am uns cu nimic pe deasupra.
Sunt delicioase, fragede si merg de minune langa un pahar de bere sau de vin .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu