30 septembrie 2012

Prajitura cu branza de vaci, cu prune si piersici, fara aluat



Prajitura  aceasta este  foarte tentanta , dat fiind faptul ca nu are nici un fel de blat .
Mai este  pusa reteta pe blog   dar atunci a fost facuta cu visine .
Acum am facut-o cu  prune si piersici, a iesit  foarte, foarte gustoasa  si aspectuoasa,  am taiat-o in patratele si atunci fiecarui patrat de prajitura i s-a cuvenit  un fruct . 

Pentru reamintire, ingredientele sunt urmatoarele : 


  • 750 g branza de vaci, trecuta  prin sita inoxidabila
  •  100 g de zahar pudra
  • 9 galbenusuri mici 
  • 1 budinca de vanilie
  • 16 linguri de gris 
  • sucul si coaja de la 1 lamaie si jumatate 
  • 170 g de unt topit dar rece 
  •  9 albusuri 
  •  9 linguri de zahar
Se amesteca branza cu zaharul pudra, galbenusuri,untul, budinca , lamaia si grisul  iar la sfirsit se bat bine albusurile cu zaharul tos si se amesteca prin rasturnare , se aseaza in tava si deasupra se pun fructele.
Eu am decojit prunele iar piersicile  doar le-am  taiat cubulete. 
A stat in cuptor cam 45 de minute la foc  mijlociu, pana ce s-a rumenit frumos !




10 comentarii:

  1. Daca ai fi mai aproape cu siguranta ti-as face o vizita!
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Medi, ce inseamna pentru tine 400 km?Asta e distanta?

    RăspundețiȘtergere
  3. O prajitura grozava si foarte usor de facut. O sa fac si eu. Medi, mai bine dam jumate la benzina si vin cu tine la prajitura gata facuta de Daniela!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doina, va astept cu drag, fac alta praji, mult mai mare si mult mai buna !

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Daca vrei, fac pachet si prin curier imediat ajunge la tine !

      Ștergere
  5. Imi plac prajiturile cu fructe! Asta arata foarte bine! Eu de mult te amenint ca dau o fuga pana la Cluj!

    RăspundețiȘtergere