Pentru ca am primit un dovleac placintar mare, mare, de la cuscrii mei, m-am gindit ca dintr-o bucata din el sa fac o tarta cu dovleac!
Aluatul de tarta este simplu : 200 g faina, 2 linguri zahar,1/2 lingurita sare, 140 g unt rece, taiat bucatele,2 galbenusuri (Aluatul se tine la rece o ora) . Am pus aluatul in tava de tarta si l-am copt 20 de minute dupa care am pus umplutura.
Umplutura am facut-o din dovleac copt, zahar, 2 oua, scortisoara si pe deasupra am pus bucati de nuca .
Cu umplutura , am mai copt tarta inca 45 de minute, la foc domol.
A iesit foarte buna si gustoasa !!!
Simpla, da` buna, buna!
RăspundețiȘtergereKisildi, intr-adevar a iesit interesanta la gust, eu asociez gustul acestei tarte putin cu turta dulce, cea de pe vremuri!
RăspundețiȘtergere