Cum soiul este tirziu, la caderea frigului au fost luati cu tot cu pamint si pusi in vase, ca sa mai apuce sa se inroseasca ! Foarte bine le-a mers, au stat in camera rece , luminoasa si aerisita si s-au facut tare faini !
S-au inrosit, s-au uscat toate frunzele si au fost usor de curatat, crengutele taiate le-am legat in funii si le-am pus in continuare la uscat, pina cind le vine rindul la macinat
Anul acesta a fost foarte frumoasa recolta , semintele le pastrez de la un am la altul, este altfel de iute, mult mai placut gustului decit ardeiul iute obisnuit!
Folosesc pudra de chili aproape la orice mincare , este excelenta !
Vai de ce fromosi sunt!!!îi ador! nu faci si ulei din ei? eu prepar cu alcool, ulei de mãsline si ei zdrobiti:)
RăspundețiȘtergereRamona, nu stiu reteta ta, te rog frumos sa mi-o spui.....
RăspundețiȘtergereImi aduc aminte de vremurile cand eram copil si asa ceva facea si mama. Nu mai vorbesc de fructele uscate pe ata.
RăspundețiȘtergereDaniela,dar pana la urma cum ai facut pudra,ca mie nu-mi iese asa fina???
RăspundețiȘtergereAlbinuto, au trecut vremurile alea in care totul se conserva sanatos, nu era atita industrializare, din pacate !
RăspundețiȘtergereAveam surorile bunicilor care locuiau intr-o livada si mergeam pe acolo numai in vacante dar, de fiecare data, numai bunatati aveau insirate pe ata !
Lulu, am o risnita de cafea pe care o folosesc doar pentru piper si ardei iuti!
RăspundețiȘtergereArdeii ii macin cu tot cu simburi!
Daniela imi trimiti si mie cateva seminte? Soi de asta nu avem.te pup!!!
RăspundețiȘtergereLili, iti trimit cu drag seminte !Dupa sarbatori, numai sa-mi spui unde ! Si eu te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Daniela! O sa iti trimit pe mail adresa mea. Te pup!
RăspundețiȘtergere