14 septembrie 2011
Aripioare si pulpe superioare de pui la ceaun
Am trecut zilele trecute prin fata unie rotiserii si m-a apucat un dor nebun de pui prajit cu mujdei si mamaliga !
Am ajuns la concluzia ca mai bine iau aripioare si pulpe superioare decit un pui intreg si se fac si mai usor la ceaun .
Metoda este clasica : carnea, bine condimentata( a stat cu condimentele- piper, sare, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, cimbru ) pe ea timp de o jumatate de ora ), se pune in ceaun, se adauga o cana de apa si se da la foc tare, acoperita cu capac. Se mai amesteca din cind in cind iar in momentul in care nu mai este apa. deja carnea lasa grasime si se prajeste exclusiv in untura ei. Cind e gata, se ia de pe foc , se pune o lingura de usturoi tocat si se acopera inca 5 minute.
Alaturi, nelipsita mamaliguta slobozita, molcuta si galbena ca aurul si un mujdei de usturoi facut cu ulei de masline si smintina .
Ma puteti crede pe cuvint ca a fost exceptional totul !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu