14 martie 2011

PESTE LA GRATAR


Ieri a fost prima zi de  primavara adevarata, cu mult soare si  caldura , drept urmare, s-a impus un peste la gratar!
Ne place crapul romanesc oglinda pentru ca este mai dulce si  mai gustos iar la gratar se topeste toata grasimea in exces, ramine numai bun !
Un crap de circa 1,5 kg il impart in 2: din cap si coada fac un bors de peste iar restul, taiat in 4, merge pe gratar.
Intotdeauna il condimentez si il las sa stea macar 1 ora, ca sa se macereze, il ung cu un pic de ulei  si il pun in formele pentru gratar,astfel foarte usor  se intoarce, nu se sfarima si este gata cam in 15-20 de minute daca focul este bun.


Cu  un pic de orez condimentat alaturi, mujdei de usturoi si un pahar de vin alb, prinzul de duminica a fost minunat, gustos si insorit !
 

4 comentarii:

  1. Premii care sper sa-ti faca placere te asteapta sa le ridici.Eu ti le ofer cu mare drag.Le gasesti la mine , pe blog.
    Am venit dupa miros.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Medi!
    Hai la masa ca te astept !

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunat!!!Ai cateva premii la mine pe blog...O saptamana placuta in continuare..

    RăspundețiȘtergere