15 martie 2011
TIRAMISU CU FRUCTE
Simplu, usor de facut si foarte, foarte bun !
Pentru asta avem nevoie de piscoturi (4 folii) un compot de piersici (ideal este facut in casa ) , 500 g mascarpone, 500 ml frisca lichida, 2 pachete crema de vanilie de la dr. Oetker, 5 oua, 200 g zahar si fructe (de sezon, de care se gasesc )
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga frisca si se bate pina la intarire ( eu le pun in blender).
Se adauga mascarpone si crema de vanilie si se bate cu mixerul la viteza foarte mare, iese o crema pufoasa si aromata.
Se scurg fructele din compot si in acest sirop se inmoaie piscoturile, nu foarte tare pentru ca vrem sa aiba tinuta.
Constructia tortului este simpla : un rind de piscoturi, un strat subtire de crema, fructe taiate subtire, iar un strat subtire de crema, apoi iar piscoturi , crema, fructe, ultimul strat find crema in strat mai gros putin. Se decoreaza cu fructe dupa gust si se lasa la rece macar 3-4 ore. Din cantitatea asta tortul iese mare dar se poate face si mai micut, cu reducerea ingredientelor ca si cantitate.
Este gustos si racoritor, un desert excelent !
Grozav de bun.
RăspundețiȘtergereTe poftesc la o portie,cu drag!
RăspundețiȘtergereCe bunatate de tort!!!!! as veni si eu la o portie, dar nu cred ca mai ai!! la multi ani!!!!
RăspundețiȘtergereDiana, LA MULTI ANI si tie !
RăspundețiȘtergerePentru tine sunt gata oricand sa mai fac o portie, numai sa te pornesti catre Cluj !