15 martie 2011

TIRAMISU CU FRUCTE


Simplu, usor de facut si  foarte, foarte bun !
Pentru asta avem  nevoie de piscoturi (4 folii) un compot de  piersici (ideal este facut in casa ) , 500 g  mascarpone, 500 ml frisca lichida, 2 pachete  crema de vanilie de la dr. Oetker, 5 oua, 200 g zahar si fructe (de sezon, de care se gasesc ) 
Galbenusurile se   freaca bine cu zaharul,  se adauga frisca si se bate pina la intarire ( eu le pun in blender).
Se adauga  mascarpone si crema de vanilie si se bate  cu  mixerul la viteza foarte mare, iese o crema  pufoasa si  aromata. 
Se scurg fructele din compot si  in  acest sirop se inmoaie  piscoturile, nu foarte tare pentru ca vrem sa aiba tinuta.
Constructia tortului  este simpla : un rind de piscoturi, un strat subtire de crema, fructe taiate subtire, iar un strat subtire de crema, apoi iar piscoturi , crema, fructe, ultimul strat find crema in strat mai gros putin. Se decoreaza cu fructe dupa gust si se lasa la rece macar  3-4 ore. Din cantitatea asta tortul  iese mare dar se poate face si  mai  micut, cu reducerea ingredientelor ca si  cantitate. 
Este gustos si racoritor,  un desert  excelent !

4 comentarii:

  1. Ce bunatate de tort!!!!! as veni si eu la o portie, dar nu cred ca mai ai!! la multi ani!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana, LA MULTI ANI si tie !
    Pentru tine sunt gata oricand sa mai fac o portie, numai sa te pornesti catre Cluj !

    RăspundețiȘtergere