Foarte buna aincarea aceasta, deosebita ca gust si aspect !
Avem nevoie de 1 limba de ainzat,1 ceapa mare ,1 l suc de rosii,2 linguri de faina ,150 ml vin alb,200 g masline negre ,ulei, sare, piper si cateva foi de dafin.
Este tare simplu de facut : se fierbe limba in oala cu presiune in apa cu sare si piper .
Se scoate, se raceste si se dezgoleste de pielita alba ( daca e fiarta bine, imediat se desface, mai bine zis se exfoliaza )
Se undeste ceapa pana ce sticleste , se stinge cu sucul de rosii frecat cu faina , se adauga vinul, cam 350 ml de supa in care a fiert limba, maslinele si condimentele si se desarta intr-un vas ceramic
dupa care se da la cuptor 30 minute, pana scade si se alege uleiul deasupra.
Se consuma rece, cu paine de casa proaspata alaturi!
Tare buna mai iese asa limba .
RăspundețiȘtergereEste si preferata mea...se poate consuma si calda si rece...
Daniela...vin eu cu un pahar cu vin....
Hai, Sidy, hai ca te astept!!!!
RăspundețiȘtergere