25 martie 2011

LIMBA CU MASLINE

Foarte buna aincarea aceasta, deosebita ca gust si aspect !
Avem nevoie de 1 limba de ainzat,1 ceapa mare ,1 l suc de rosii,2 linguri de faina ,150 ml vin alb,200 g masline negre ,ulei, sare, piper si  cateva foi de dafin.
Este tare simplu  de facut : se fierbe limba in oala cu presiune in apa cu sare si piper . 
 
Se scoate, se raceste si se dezgoleste de pielita alba ( daca e fiarta bine, imediat se desface, mai bine zis se exfoliaza )  

Se undeste  ceapa pana ce sticleste  , se stinge cu sucul de rosii frecat cu faina , se adauga vinul, cam 350 ml de supa in care a fiert limba, maslinele si condimentele si se desarta intr-un vas ceramic

dupa care se da la cuptor 30 minute, pana scade si se alege uleiul deasupra. 
 
Se consuma  rece, cu paine de casa proaspata alaturi!

2 comentarii:

  1. Tare buna mai iese asa limba .
    Este si preferata mea...se poate consuma si calda si rece...
    Daniela...vin eu cu un pahar cu vin....

    RăspundețiȘtergere