10 februarie 2011
COASTE DE PORC LA TAVA
Nu foarte des dar macar o data la 3 sau 4 luni fac o tava plina de friptura de porc , in special coaste, pe care le portionez, le spal bine, le asez ordonat in tava si incep sa le condimentez: sare, piper, boia iute si cimbru . Peste ele torn o cana de apa si apoi pun ulei , sa le unga bine.
Pun folia de aluminiu deasupra tavii, le dau la foc iute pret de 45 de minute dupa care scot folia si le las la rumenit, inca vreo 15-20 de minute, mai precis pina se evapora toata apa si incepe sa sfirie putin grasimea.
In acel moment, le scot din cuptor si le stropesc cu usturoi macinat si pisat , sting focul la cuptor si le bag inapoi in cuptor pentru 5 minute, sa se aseze si sa se dezvolte mirosul extraordinar de usturoi.
Moldoveanca fiind, clar ca linga aceste minunate coaste voi face o mamaliguta si , pentru doritori, un mujdei de usturoi natur, cu ulei de masline, ardei iute si boia dulce de ardei sau un castron cu muraturi asortate taman atunci scoase din butoiul din pivnita, reci si gustoase.
Poftiti la masa ca sint tare, tare gustose !!!!
Am uitat sa spun: se mai bucura cineva cind fac friptura asta :
Daniela,la gratar ai facut vreodata costite de porc,ma bate asa un gand!Astea la tava s delicioase,le am incercat asta iarna,dar sambata as vrea sa fac la gratar ...
RăspundețiȘtergereNico
ȘtergereNico, ies excelente la gratar, cu conditia ca le tai subtiri si sa le crestezi carnea pana aproape de os, trebuie sa arate ca un evantai.Ideal este sa le tii la macerat, cu condimente si o lingura de ulei de masline, macar o ora. Se fragezesc foarte bine asa.
Ștergere