vineri, 28 octombrie 2022

Paleuri cu marmeladă de caise

 





Rețeta este simplă și ușor de făcut. 

260 g unt moale

260 g zahăr pudră

400 g făină

4 ouă

5 g praf de copt

1 linguriță esență de vanilie

1 vârf de cuțit de sare

Se spumează untul, se adaugă zahărul pudră și se omogenizează. Pe rând se pun ouăle, sarea și esența de vanilie, apoi se încorporează toată făina, cernută împreună cu praful de copt.

Aluatul este onctuos și omogen. Cu ajutorul unei pungi pentru ornat, tăiată cam 1 cm la capăt, se fac mici grămăjoare de aluat pe hârtia de copt din tavă și se coc la 175 de grade timp de 15 minute.

După ce se răcesc, se lipesc două câte două cu marmeladă fină de caise, apoi se decorează cu ciocolată topită. Pentru copii, ciocolata este cu lapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu