O mâncare delicioasă, cu gust deosebit, cu aromă
incredibilă.
O ceapă mare albă se taie mărunt și se călește în ulei de
floarea-soarelui. Când a devenit sticloasă, se pune carnea de pui (4 pulpe și 4
aripioare). Se călește și carnea până ce își schimbă culoarea și se rumenește
ușor, apoi se pun hribii (cam 800 de grame), sare, piper și se lasă la
înăbușit.
Se formează un sos grozav. Dacă nu a fiert suficient carnea până ce scade sosul, se mai adaugă o cană de apă fierbinte și se mai lasă la fiert.
Când este fiartă carnea, se pun în sos 400 de grame de smântână fermentată, cu cel puțin 20% grăsime și se amestecă bine. Se lasă să dea un clocot, să se fluidizeze sosul, care trebuie să acopere carnea. Când este gata, se ia de pe foc și se adaugă două gălbenușuri, amestecându-se energic până la încorporarea lor totală.
Sosul este cremos și consistent, numai bun de mâncat cu mămăligă caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu