Azi, mancare simpla . Piure de linte rosie, aromat si deosebit de gustos. L-am facut moale, ca sa poata fi mancat cu paine integrala, facuta in casa .
Asadar, 300 g de linte rosie le-am spalat bine si le-am pus in apa rece.
In acest timp, o ceapa rosie mare, am taiat-o marunt si am calit-o in 2 linguri ulei de masline .
si peste toate acestea, am pus 2 gogosari maruntiti in tocator .
Am calit usor si am pus 1 cana de apa fierbinte, sare, piper, boia de ardei afumata,cimbru , boia de ardei iute si o foaie de dafin.
A clocotit de 2 ori, am adaugat lintea si am pus apa pana ce a acoperit-o bine si apoi a fiert 15 minute in oala cu presiune .
6 catei de usturoi maruntiti am frecat cu sare si putin ulei de masline, am pus 2 lingurite de pasta de susan si apoi, impreuna cu lintea, le-am omogenizat in blender. A iesit un piure cremos si gustos, ca o smantana mai groasa.Cand se raceste, se ingroasa si mai tare. Acuma, daca se pune mai multa apa, iese o minunata supa-crema de linte iar daca se pune mai putina apa, iese un piure extraordinar, care poate fi mancat simplu, cu muraturi ori salata , sau, poate fi o garnitura grozava langa chiftele, carnati sau ceva friptura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu