Azi, o mâncare simplă: piure de linte roșie, aromat și deosebit de gustos. L-am făcut moale, ca să poată fi mâncat cu pâine integrală, făcută în casă.
Așadar, am spălat bine 300 g de linte roșie și le-am pus în apă rece.
Între timp, am tăiat mărunt o ceapă roșie mare și am călit-o în 2 linguri de ulei de măsline. Apoi, am tocat mărunt 3 morcovi și o rădăcină de pătrunjel, pe care le-am adăugat peste ceapă. După aceea, am pus 2 gogoșari mărunțiți în tocător. Am călit ușor legumele și am adăugat 1 cană de apă fierbinte, sare, piper, boia de ardei afumată, cimbru, boia de ardei iute și o foaie de dafin.
Am lăsat totul să clocotească de două ori, apoi am adăugat lintea și am pus apă suficientă cât să o acopere bine. A fiert timp de 15 minute în oala sub presiune.
Între timp, am zdrobit 6 căței de usturoi cu sare și puțin ulei de măsline. Am adăugat 2 lingurițe de pastă de susan și, împreună cu lintea, am omogenizat totul în blender.
A ieșit un piure cremos și gustos, de consistența unei smântâni mai groase. Când se răcește, se îngroașă și mai tare. Dacă se adaugă mai multă apă, se obține o minunată supă-cremă de linte, iar dacă se pune mai puțină apă, rezultă un piure extraordinar, care poate fi mâncat simplu, cu murături sau salată, sau poate fi o garnitură grozavă lângă chiftele, cârnați sau friptură.
Între timp, am zdrobit 6 căței de usturoi cu sare și puțin ulei de măsline. Am adăugat 2 lingurițe de pastă de susan și, împreună cu lintea, am omogenizat totul în blender.
A ieșit un piure cremos și gustos, de consistența unei smântâni mai groase. Când se răcește, se îngroașă și mai tare. Dacă se adaugă mai multă apă, se obține o minunată supă-cremă de linte, iar dacă se pune mai puțină apă, rezultă un piure extraordinar, care poate fi mâncat simplu, cu murături sau salată, sau poate fi o garnitură grozavă lângă chiftele, cârnați sau friptură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu