duminică, 6 august 2017
Pastrav in unt , cu mamaliga si mujdei natur
Pentru ca este duminica si este si foarte cald,meniul de azi este unul simplu, delicios si deosebit de gustos..
Pastravul, adus direct de la Pastravaria Bologa, a fost curatat , spalat si tamponat usor cu hartie absorbanta.
Intr-o tigaie antiaderenta, am pus un cubulet de unt si am asteptat sa se topeasca, apoi, am pus pestele si am acoperit cu capac. Focul este iute, ca sa se faca o crusta crocanta deasupra pestelui. Dupa 5 minute, am intors pestele cu o paleta mare, tot pentru 5 minute. Teoretic ar fi gata, dar, depinde de marimea pestelui. Daca este mai mare, adica undeva la 500 grame/bucata, atunci mai trebuie intors odata.
Dupa ce se scoate din tigaie, se sareaza si se pipereaza, lasandu-se astfel 5 minute, cu capac.
Separat, mamaliga moale, adica 100 g malai grisat la 500 ml de apa. Usturoiul face toate paralele : cateii de usturoi de curata si se maruntesc, se bat bine cu sare si apoi, ca si la maioneza, se adauga 2 linguri ulei de masline. Se pune un varf de cutit de boia de ardei iute, facuta in casa si apoi se stinge totul cu apa fierbinte, pentru o mai buna digestie.
Sa va mai spun ce gustoase au fost bucatele ? Delicioase si simplu, simplu de facut !!!
Poftiti la masa !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu