La vremea asta sunt buni cartofii noi, gustosi si usor de facut.
Ideal ar fi fost sa am cartofi mici, sa ii pun intregi in cuptor , dar, pe piata, cei mai proaspeti erau cartofii mari, rosii, asa ca nu am stat pe ganduri.
Curatati si spalati, cartofii se taie in feliii generoase, cam de 1,5 cm grosime si se pun intr-un lighean.
Peste ei se adauga sare, usturoi granulat, boia de ardei iute , ace de rozmarin si ulei de masline. Bine amestecati, se aseaza in tava, pe hartie de copt si se lasa in cuptor, la 220 grade, circa 30 minute. Nu trebuiesc intorsi, se rumenesc uniform si se patrund foarte bine.
Sunt foarte gustosi, se pot manca simpli, cu sos de usturoi facut cu smantana , cu salata mixta, cu salata de varza, cu muraturi sau ca garnitura la ceva carne. Oricum ar fi mancati , sunt deliciosi si foarte simplu de facut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu