14 mai 2017
Spumă de căpșuni în coșuleț de ciocolată
Pentru că ne ispitește mirosul căpșunilor din piață, deși nu mai au gustul de odinioară și nici dulceața, am vrut să fac ceva cu căpșuni. Am ales varianta simplă și comodă.
200 de grame de ciocolată neagră le-am topit la bain-marie și, cu o pensulă de silicon, am uns uniform cu ciocolată interiorul a 8 forme de brioșe din silicon. Cu puțină bunăvoință, mai ieșeau 2 coșulețe, deci se pot lua în calcul 10 coșulețe. Le-am pus pe o tavă de inox în frigider, cam 15 minute, după care le-am scos și am pus și restul de ciocolată. Au stat la frigider cam 2 ore, astfel că atunci când am scos formele, coșulețele de ciocolată au rămas intacte.
Separat, am pus 100 ml de apă la fiert cu 4 linguri de zahăr și le-am lăsat să fiarbă până ce s-a îngroșat siropul (picătura de sirop se formează mărgea în paharul cu apă rece), iar siropul fierbinte l-am turnat peste 4 albușuri bătute spumă tare la robot. În acest timp, robotul continuă să bată albușurile până ce bezeaua se răcorește.
Căpșunile, cam 400 de grame, le-am transformat în piure, le-am amestecat cu un pliculeț de gelatină dizolvată și le-am adăugat în bezea.
Cu această spumă am umplut cele 8 coșulețe și 2 cupe mari de sticlă.
Foarte gustoase și aromate, aceste coșulețe pot fi un desert simplu și rapid!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu