Azi am mancat pe pofta, ardeleneste , balmos cu supa de salata verde. O bunatate .
Pentru balmos am avut 2 litri de jintuiala, la care am mai adaugat 3 linguri cu varf de smantana si 100 g unt, plus 1 lingurita rasa de sare. Cand a dat in clocot, am pus, in ploaie, 500 grame de malai grisat si am amestecat bine, sa nu fie cocoloase.
Am facut intr-o oala de inox cu fund dublu (ideal e un tuci dar al meu a fost emailat si i-a cams sarit smaltul, drept pentru care nu e utilizabil) si, a stat pe foc mic, circa 20 de minute, pana s-a legat bine si se vedeau urmele telului.
Am dat deoparte si am umplut formele de silicon pana la jumatate, am pus o bucata de cas si apoi am adaugat iar balmos, pana la umplerea formelor.
Rasturnate, se pot manca fie simple, cu putin cas razuit deasupra
Noi am ales varianta simpla, alaturi de o farfurie cu supa de salata verde .
Poftiti la masa !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu