marți, 26 iulie 2016
Saramura de pui
Pentru ca este vara si este abundenta de legume proaspete, o saramura cu ciocanele de pui reprezinta o tentatie grozav de gustoasa.
Asadar, 6 ciocanele de pui, fara piele, le-am pus pe grill si le-am tinut pana ce s-au rumenit frumos pe toate partile.
Separat, pe o tabla de inox am copt 6 ardei grasi, 2 cepe curatate , 4 rosii si un ardei iute.
Legumele le-am curatat si le-am tocat cubulete, apoi le-am pus la fiert, cu 1,5 l apa. Am mai adaugat sare, piper, o crenguta de cimbru si o foaie de dafin. Cand a dat in fiert, am pus ciocanelele de pui si am lasat la fiert domol, inabusit, cam 30 de minute. Depinde ce fel de pui este, la puiul de tara este nevoie de mai mult timp.
La sfarsit, dupa ce am luat de pe foc, am pus 3 catei de usturoi tocat marunt impreuna cu cateva fire de patrunjel verde.Am lasat vasul acoperit sa se odihneasca mancarea pret de 10 minute.
A iesit o mancare delicioasa, cu gust de vara. Alaturi merge minunat o mamaliga molcuta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu