25 august 2015

Rosii cherry in sos de tomate -conserva pentru iarna



Pentru ca este abundenta, mai facem ceva conserve pentru iarna, naturale si fara conservanti. 
Din capitolul borcaniada 2015, le-a venit randul rosiilor cherry, ca prea s-au copt toate deodata de la caldurile ce au fost. 
Astfel, micutele rosii au fost spalate si , pentru un minut, oparite. Asa s-au decojit foarte usor. 
Separat, de data asta din rosii mari si carnoase, am facut un suc de rosii gros.

Apoi, in borcane de 720 ml, sterilizate, am pus rosiile decojite pana la jumatate, dupa care  am completat cu sucul de rosii. Am capsat borcane si le-am sterilizat  in apa  timp de 60 de minute .
Le-am scos din cratita, le-am sters si le-am pus in pat cald de paturi pana la racire completa. 
Vor fi folosite la sosuri, tocanite, practic, la orice fel de mancare gatita . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu