20 ianuarie 2015

Clatite dulci, cu tarate de ovaz si scortisoara

 Uneori ai manca ceva  simplu si bun, rapid facut.
Clatitele sunt o gustare ideala pentru satisfacerea poftei. 
Pentru ca mancam dietetic, le facem simple. 
2 oua, 4 linguri de tarate de ovaz(macinate fin ) , 2 linguri de amidon alimentar  sau budinca de vanilie ,  un praf de sare, un varf de cutit de praf de copt, lapte (cam 200 ml)si apa minerala (cam 150), 1 lingura indulcitor si 1 varf de cutit de scortisoara macinata. Daca nu aveti oua galbene, de la gaini crescute in gospodarie, atunci, culoarea galbena a clatitelor se poate obtine prin adaugarea unui varf de cutit de turmeric.   Mai puteti adauga lapte sau apa  ulterior, in functie de cat este  de consistent  aluatul. Toate acestea amestecate, se lasa la odihna cam 15 minute. Aluatul acesta este pentru 10 clatite. 
Asadar, o tigaie antiaderenta se infierbanta, se sterge cu pensula inmuiata in ulei (este nesemnificativ  uleiul care ramane pe suprafata tigaii ) si se pune aluatul , avand grija  sa se intinda bine si uniform. Se coc la foc mediu, pana ce se rumenesc putin,pe ambele parti. 
Pot fi desert la o masa sau o gustare  perfecta, langa un iaurt degresat. Sunt bune si reci, parca mai bune decat calde. 



2 comentarii:

  1. e normal sa iasa compozitia mai lichida , decat o compozitie normala de clatite cu faina sau ceva nu am facut eu cum trebe ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, compozitia este putin mai lichida decat la cea cu faina. trebuie sa lasi neaparat la odihna aluatul, ca sa se umfle taratele.

    RăspundețiȘtergere