28 mai 2014

Supa de fasole verde ,aromata cu usturoi si frunze de telina


Astazi, supa de fasole verde, delicioasa si aromata !
O ceapa mica, taiata marunt se infierbanta  cu  o lingura de ulei de masline, peste care am pus  zarzavat tocat marunt (maruntit in blender - morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, gogosar 

si apoi am pus cam 1 litru de apa calda. A tras un clocot,dupa care am rasturnat fasolea verde  din borcan (cu tot cu zeama ) , am mai lasat sa clocoteasca o data si am pus sucul de rosii, o sticla de 750 ml . 
A fiert cu totul inca 10 minute iar la sfarsit am  maruntit bine o mana de frunze de telina si 10 catei de usturoi , pe care i-am pus in mancare dupa ce am tras de pe foc. A mai stat asa, acoperita, timp de 10 minute, ca sa se aromeze bine. 
O mancare dietetica si gustoasa, taman buna pentru zile  calduroase sau pentru zile de post !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu