Pentru ca , de pe tarabe, cartofii noi iti fac cu ochiul si pentru ca afara a fost o vreme exceptionala,numai buna de facut foc in soba, un gulas de primavara, cu de toate in el, a fost binevenit !
Asadar, ca sa fie gustul gust, am pus, pulpe inferioare de pui, carnati de porc picanti si scaricica afumata
iar slanina a fost la loc de cinste , taiata marunt, pusa in cratita de inox cu fund dublu
cat sa lase un pic de grasime ca sa se poata cali ceapa rosie
iar zarzavatul (adica rosii, ardei, gogosari, morcov si patrunjel )l-am spalat un pic de sare, sub jetul de apa rece
Ordinea a fost asa : slanina infierbantata, ceapa rosie taiata pusa peste ea, apoi carnatii si scaricica, pulpele si la urma zarzavatul. Peste toate acestea, o mana zdravana de ceapa verde si de usturoi verde taiat marunt, sare, piper, chili, turmeric si foi de dafin. Apoi, apa cat sa acopere tot continutul si , foc de lemne aprig, cat incape, pana ce carnea este fiarta. Apoi, cartofii taiati cubulete se pun peste amestec si se lasa la fiert la foc iute, ca sa se sfarame.
Cand totul este gata, se da deoparte si se arunca peste mancare un manunchi bun de patrunjel verde taiat, ca sa se aromeze, se acopera si se lasa asa pret de 15 minute, sa se hodineasca.
Garnitura i-a fost o salata de varza verde, cruda si zemoasa, amestecata cu felii de rosii taiate subtiri.
Concluzia? macar o data pe an se face mancarea asta, ca este prea buna si prea tentanta ........
Sa poftiti la o portie !!!
pulpele cand se pun?
RăspundețiȘtergereAm adaugat, pulpele se pun odata cu toata carnea, ca sa isi ia gust una de la alta.
RăspundețiȘtergere