12 februarie 2013

Slanina afumata - editia 2013


Anul acesta am vrut neaparat sa ne facem noi slanina acasa, sa fie pe gustul nostru si asa a si iesit!

Am cumparat slanina cu soric , tabla, de la macelarie si am
pus-o sa stea cu sare timp de 21 de zile .
Am presarat sare grunjoasa  din belsug pe ea si din cand in cand  sotul meu a intors tablele.
La capatul a 21 de zile, am dat jos  sarea si am oparit slanina   in apa clocotita timp de 3-5 minute. In apa am pus usturoi si foi de dafin.
Le-am scos la scurs, le-am legat cu ata de bumbac si le-am pus la uscat, in pivnita, la rece.
Tablele au fost puse in afumatoare si  primit doua fumuri ( cu rumegus  de fag)  la interval de o zi.
A iesit o slanina untoasa,frageda,  afumata numai  atat cat trebuie.
Am taiat-o in bucati potrivite, le-am ambalat  individual si
le-am pus la congelator, in asteptarea legumelor proaspete dar si pentru a face minunatele frigarui

sau pentru un bogat pranz ardelenesc .
Poftiti la masa !



2 comentarii:

  1. Mamaaa,omoara-ma!!!faci tu ce faci si vii cu to felul de pofticioase;arunaca si la mine o bucata ca-s prima!!
    Pup Dani si florile frumoase!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lulu, cu drag arunc o bucata de slanina catre tine !
    Am schimbat coperta de iarna in speranta ca vine primavara si putem sta pe terasa dar si pentru ca m-a certat Sidy ca ii este frig cand intra pe blogul meu, prea multa zapada era in poza !

    RăspundețiȘtergere