18 februarie 2012

Pranz de iarna

Este frig si inca merge  mincarea un pic mai grasa asa ca, pentru acest wekend, pranzul este compus din :
- paine  de casa facuta cu faina de secara si seminte de in

- friptura la ceaun sau , daca vreti, tochitura  cu carne de porc si carnati afumati



si,omniprezentele  muraturi asortate




Deci, poftiti la masa !!!

14 comentarii:

  1. Painea aia e bestiala! In ce cuptor l-ai copt?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ildiko, in cuptorul normal de aragaz am copt painea dar avind si faina de secara, iese exceptionala:foarte crocanta la exterior si moale si minunata la interior, usoara ca fulgul!

      Ștergere
  2. Daca ne-ai facut asa o invitatie imbietoare,nu puteam lipsi.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dia, hai ,draguta mea, ca te astept cu drag si dor !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Palinca o dau eu daca ma lasi sa-mi inmoi un colt de piine in sosul fripturii....
    sa va fie de bine.
    Va tzuc ct drag pe amandoi !

    RăspundețiȘtergere
  5. Vad ca ai alti invitati la masa. Vin eu alta data.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mariana, ia-l pe Scarlat si hai si tu, este loc, este belsug, haidati!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vaaai Daniela ce mi-ai facut???!!!!!friptura ca friptura dar cand am vazut pepenii,sa mor aici nu alta ceva;de ce nu stai mai aproape???
    felicitari si te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Lulu draga, lasa ca vine Costel acasa si veniti impreuna la o portie autentica !!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Bine te-am gasit,draga Daniela!Imi place mult ce am gasit la tine pe blog:)!Tatal meu era(!)din Bacau si el ne desfata(cand traia) cu muraturi la fel ca si ale tale....erau senzationale de bune!!Revin in minte amintiri placute ale copilarie:)si lui ii placeau la nebunie pepenii murti, gogonelele...si toti ardelenii erau pe spate...(!)dupa muraturile puse de el:)Felicitari inca o data! Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, bine ai venit in bucataria mea !
      Multumesc frumos de aprecieri, esti deosebit de draguta !
      Ai dreptate, ardelenii nu fac muraturile asa, ei le fac in mare parte cu otet! Si eu, la rindul meu , am mare succes cu muraturile mele care au ajuns internationale, calatoresc in galeata pina ce ajung la copiii mei in Bruxelles!
      Te pup si eu !

      Ștergere