27 noiembrie 2011
Salata de telina cu maioneza, mere si nuci
Acum, cind legumele autohtone sint mai greu de gasit , salatele s-au rarit, din pacate !
Am facut o salata de telina, buna, buna si suculenta .
O telina de circa 800 g am curatat-o si am taiat-o cubulete , dupa care am pus-o in tocator,am un Bosch care face toate paralele, este tare harnicut si usor de intretinut (toaca tot - hrean, telina , ceapa, carne.....) si a iesit o pasta omogena . Apoi, 4 mere curatate au fost tocate si amestecate cu telina, le-am potrivit de lamaie, sare si piper si am pus maioneza facuta din 2 galbenusuri (1 fiert si unul crud) si 100 ml ulei.
Am lasat la macerat vreo 4 ore. Nuca nu am indraznit sa o pun inauntru, am pus-o doar peste salata dar a fost un gust incredibil de bun asa ca de acum voi pune neaparat miez de nuca .
Poftiti cu incredere la o portie de salata, a iesit foarte, foarte gustoasa !!!
Daniela, nucile se potrivesc de minune, ai facut o salata Waldorf apetisanta.
RăspundețiȘtergereKisildi, intr-adevar a iesit foarte buna, nu stiu daca este chiar Waldorf dar stiu ca este tare gustoasa! !
RăspundețiȘtergereNota 10*. Ai facut un castron plin de bunatati si vitamine. Nu am mancat asa ceva, numai asemanator, fara nuca, unsa pe o paine de casa.
RăspundețiȘtergereAlbinuto, multam fain ! Oi incerca si cu paine de casa !!!
RăspundețiȘtergereBuna salata Daniela;pe timpul cand nu stiam de blender,o dadeam pe razatoare si cu paine calda facuta de mine;mmm ce bun,felicitari!
RăspundețiȘtergereLulu, hai sa facem troc: eu dau un bol de salata si tu dai doi cirnaciori! Facem tirgul?
RăspundețiȘtergereCe idee cu nucile!
RăspundețiȘtergereO sa incerc si eu.
Altfel e excelenta si fara nuci.
Pupici!
Mariano, nucile sunt cireasa de pe tort: se combina perfect cu toate celelalte ingrediente care sint moi, astea merg la crantanit!
RăspundețiȘtergere