26 noiembrie 2011

Choux a la crème



Mi s-a facut pofta de ceva dulce  si m-am gindit la niste choux a la crème!

Am facut  aluatul   din  100 ml ulei, 250 ml apa, 3 oua ,sare si  125 g faina (apa, uleiul si sarea se pun la fiert, se adauga toata faina  dar cu  cratita trasa de pe foc, se raceste si  apoi se adauga ouale), am copt 35 de minute (25 nu am deschis cuptorul).



Dupa ce s-au racit, am umplut cu crema  : frisca lichida ( nu  vegetala )  batuta cu zahar, apoi am pus o cutie de mascarpone  si un pachet de  crema de vanilie de la Dr. Oetker. A iesit o  crema foarte, foarte fina si  gustoasa , le-am dat la rece si apoi am pus zahar pudra deasupra.  




Excelent desert pentru wekend asa ca va rog sa poftiti!

4 comentarii:

  1. Pura tentatie! cred ca nu mas opri de papat

    RăspundețiȘtergere
  2. Ramona, da si tu o fuga pina peste deal, la Cluj, ca pina ce ajungi tu eu mai fac o portie dedicata tie !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nota 9. Ai fi primit 10, dar nu eram sincer, deoarece sunt cu zahar pudra pe deasupra, iar eu personal consider zaharul cel mai toxic aliment.
    In rest imi lasa gura apa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma multumesc cu nota noua pentru ca , sincer, am fost lenesa si nu am pus un pic de ciocolata pe deasupra!!!
    Restul, dupa cum zici, cu ploaie in gura !

    RăspundețiȘtergere