21 septembrie 2011
ZACUSCA CU FASOLE BOABE
Din categoria pivnita plina cu de toate, azi vreau sa postez reteta de zacusca cu fasole boabe, din care au iesit 24 de borcane de 370 g si 5 borcane de 720 g.
Asadar, ca sa iasa atatea borcane, am folosit : 5 kg de rosii, 2,5 kg de ceapa, 10 kg de gogosari, 2,5 kg de fasole bobi verzi, 1 kg de patrunjel radacina, 1 kg de morcov, 1,5 l de ulei si piper, sare, foi de dafin, frunze de patrunjel si telina.
Am calit ceapa in ulei, am adaugat morcovii si patrunjelul cubulete, sucul de rosii, sarea, piperul, foile de dafin si se lasa la fiert pina ce se alege putin uleiul ( cam 30 de minute).Apoi se pun bobii de fasole care au fost deja fierti , gogosarii copti, curatati si taiati cubulete si frunzele de telina si patrunjel. Se lasa totul la foc mic, pana ce capata consistenta, cam 60 de minute. Se pune in borcane sterilizate si incalzite si se sterilizeaza cam 60 de minute dupa care se pune in paturi groase pana ce se racesc borcanele , adica aproximativ 2 zile .
Zacusca este foarte buna, practic este o mancare de fasole la borcan, cu paine proaspata si un castravete murat alaturi, mai alungi o mancare.
Daniela, gata la iarna iti fac o vizita, eu nu am facut zac. cu fasole, si a ta arata tare bine!
RăspundețiȘtergereHai, Lenutico, te astept cu tot dragul !
RăspundețiȘtergere