22 iulie 2011

CRAP SI PASTRAV LA GRATAR CU SARAMURA DE LEGUME COAPTE

Abundenta  legumelor din piata ma determina intotdeauna  sa hotarasc pe loc meniul  asa ca  am  decretat :  se va face    un peste  la gratar (crap si pastrav) cu saramura de  legume la gratar  . A iesit extraordinara mincarea , parca mai buna a fost rece, dupa ce s-a inchegat putin pestele .
Am copt pe gratar  legumele (ardei gras, rosii, ceapa rosie, ardei iute  si ciuperci), le-am curatat si le-am  taiat in  bucatele mici .









Toate legumele, amestecate cu sare, le-am  rasturnat intr-o cratita  de inox cu fund dublu, au dat un clocot impreuna  pe soba si apoi am pus pestele . A mai  bolborosit pe foc vreo 10 minute dupa care  mincarea a fost  gata . Legumele  coapte  si-au luat gust una de la alta, ardeiul iute  a  dat un pic de iuteala, taman buna  pentru peste, totul a iesit minunat . 
Poze pentru  final nu mai am  ca am terminat mincarea tirziu de tot,( a fost infiorator de cald peste zi si am ales sa gatim seara )  pe la 23 iar a doua zi  nu am apucat sa mai  fac poze. 



2 comentarii: