21 mai 2011

Tarta cu capsuni


Din   200 g de faina,  150 g unt (rece si taiat in cubulete ) , 100 g zahar  si  2 galbenusuri se face  un aluat  omogen care sa da la rece pentru o ora. Se aseaza  intr-o forma de tarta, se inteapa cu furculita, peste el se pune o foaie de hirtie de copt si  se acopera fundul tartei cu  boabe de fasole. Se coace timp de 40 de minute la foc potrivit.
Se scoate tarta si se lasa la racit.
  
In timpul acesta, se face crema: 250 ml de frisca se bat bine  cu 5 linguri de zahar, se adauga 250 g de mascarpone si un pachet  de crema de vanilie  de la Dr.Oetker.

Se aseaza crema peste tarta racita, apoi se  decoreaza cu  capsuni si kivi si  peste  fructe se  pune gelatina inmuiata, cit sa acopere putin fructele. 

Se da la rece pentru citeva ore, dupa care se poate taia  foarte usor ! 

6 comentarii:

  1. Dana, tarta asta ai confectionat-o in cinstea mea, asa-i? Sti ca-mi plac tartele cu fructe, tare-i faina, numa pe placul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lenutico, cu dedicatie pentru tine e tarta !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum adica se acopera cu hartie si boabe de fasole?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se taie o bucata de hartie de copt, se pune peste aluatul de tarta asezat in tava si peste hartie se punea fasolea boabe .

      Ștergere