24 mai 2011
Bors de peste
Borsul de peste este bun si racoritor, plin de legume si sanatos!
De regula, atunci cind pregatesc pestele, capul si coada le ambalez special , tocmai pentru a face un bors !
In kukta pun la fiert legumele : morcov, patrunjel, rosii, ceapa (verde daca este), mazare, ardei gras verde, ardei gras rosu si sare. In 20-25 de minute sint fierte foarte bine. Dupa asta se, rastoarna intr-o oala, se pune capul si coada pestelui si, odata cu ele , o mina de orez si se da in clocot. Cind clocoteste bine, se adauga si borsul infierbintat si se lasa la fiert. In total, de cind se pune orezul, mai trebuie sa fiarba circa 25 de minute.
Se ia de pe foc si se aromeaza cu patrunjel si leustean verde, tocat marunt. Se acopera cu capac sa se infoaie orezul , cam 15 minute. Se serveste cu ardei iute alaturi !
Sunt nenumarate retete de bors de peste. De la o vreme prefer sa fierb mai intai pestele in vasul sub presiune. Fierb un pic mai mult dar fara ca carnea sa se disperseze. Scot pestele si apoi pun celelalte ingrediente ( cu exceptia borsului de casa/putina) la fiert. Astfel gustul/aroma de peste este mai puternic.
RăspundețiȘtergereDe preferat sa se foloseasca cat mai multe soiuri de peste.
Constantin, este o idee foarte buna, o sa incerc si eu metoda ta.
ȘtergereStiu ca este ideal sa ai mai multe soiuri de peste dar , aici, in Cluj, este destul de limitata oferta de peste viu,
Urmatorul bors il fac dupa metoda ta !
ERATA.
RăspundețiȘtergere"fara ca carnea sa se disperseze. " = ...fara sa se disperseze carnea de peste.
Mii de scuze pentru greseala..
Constantin, stai linistit, am inregistrat erata si te rog sa nu iti faci probleme.
ȘtergereMultumesc de vizita si de atentie !