15 aprilie 2011

Tiramisu


Tiramisu  este o prajitura foarte apreciata in familia noastra, o facem si pentru mese festive(atunci aspectul are mare importanta) dar o facem si  pentru un  desert obisnuit si o  facem  asa ca in poza,fara pretentii, direct in vasul ceramic. 
Reteta este  simpla: 500 g  mascarpone, 1/2 l frisca lichida, 2 pachete cu crema de vanilie de la Dr. Oetker, 1 cana zahar, 4 folii de piscoturi, cafea neagra si  cacao .
Se bate  frisca cu zaharul pana ce se intareste, se adauga mascarpone si la sfarsit se pune praful de vanilie.
Piscoturile se inmoaie in  cafea  neagra (racita)  si se incepe  constructia tortului : pe fundul  vasului intindem un pic de crema, se aseaza apoi piscoturile , se pune un alt  rand de crema, alte piscoturi si la sfarsit crema.
Peste ultimul strat de crema  se presara cacao cernuta si se da la rece pentru  minim 4 ore. 
Este o reteta simpla, fara pretentii si  garantez reusita  tortului pentru oricine il face si  respecta  reteta !

2 comentarii: