15 aprilie 2011
Tiramisu
Tiramisu este o prajitura foarte apreciata in familia noastra, o facem si pentru mese festive(atunci aspectul are mare importanta) dar o facem si pentru un desert obisnuit si o facem asa ca in poza,fara pretentii, direct in vasul ceramic.
Reteta este simpla: 500 g mascarpone, 1/2 l frisca lichida, 2 pachete cu crema de vanilie de la Dr. Oetker, 1 cana zahar, 4 folii de piscoturi, cafea neagra si cacao .
Se bate frisca cu zaharul pana ce se intareste, se adauga mascarpone si la sfarsit se pune praful de vanilie.
Piscoturile se inmoaie in cafea neagra (racita) si se incepe constructia tortului : pe fundul vasului intindem un pic de crema, se aseaza apoi piscoturile , se pune un alt rand de crema, alte piscoturi si la sfarsit crema.
Peste ultimul strat de crema se presara cacao cernuta si se da la rece pentru minim 4 ore.
Este o reteta simpla, fara pretentii si garantez reusita tortului pentru oricine il face si respecta reteta !
Super arata tiramisu-ul tau!
RăspundețiȘtergereFlory, te asigur ca este extraordinar de bun si ca reuseste oricui va dori sa il faca !
RăspundețiȘtergere